Tag et sabbatår og lær at mestre sprog

statue-of-liberty-267949_1280

Mange står i en situation ligesom mig, hvor de er blevet færdige med skolen og overvejer, hvad de nu skal lave. Selvom Staten prøver at presse os igennem systemet, så er der mange af os, der vil ud og opleve Verden, inden det seriøse liv for alvor starter.

Det gode ved et sabbatår er, at man kan udvikle sig, blive mere moden, og man kan udnytte, at man endelig har tid til at se Verden, og opleve ting, man måske ikke vil kunne senere. Min erfaring er, at dem, der har haft et sabbatår eller to, bliver mere parate til at læse videre. De har en anden ro i kroppen, end unge, der vader direkte igennem skolesystemet.

Sabbatåret giver dig rigtig mange muligheder. Det er et friår, hvor du selv er herre over dit liv, og hvor du endelig får mulighed for at stå på egne ben. Derfor vil jeg stærkt anbefale, at du overvejer de muligheder, du har i året inden, du søger ind på din drømmeuddannelse.

Oplev Verden

Der er mange måder at bruge sit friår på. En af de ting, der er rigtig populært hos unge er at rejse. Det kan jeg godt forstå, fordi når du først starter på din videregående uddannelse og efterfølgende får et job, så er der pludselig ikke tid til at gøre det. Derfor synes jeg, det er ideelt at udnytte, at du kan tage et år ud af kalenderen og besøge de steder, du allerhelst ved.

Mange gør det ved at backpacke rundt i Verden. Her kan du have al din bagage på ryggen, og du er derfor yderst mobil. Derfor kan du med lethed rejse fra det ene billige hostel til det andet og møde unge som dig selv, der også er afsted som globetrotter. Jeg har hørt, det skulle være helt specielt og super fedt.

Men hvis du er en type, der gerne vil lære noget samtidig med, du rejser, kan du også tage på en sprogskole i udlandet. Det er super fedt, fordi du kommer afsted med andre unge, og du kan lære at mestre et hvilket som helst sprog. Skal du studere på en sproglinje eller en linje, hvor sprog er godt at kunne, er et udlandsophold med et sprogkursus perfekt for dig.

Hvor kan jeg komme på sprogskole?

Der findes flere danske sprogskoler i udlandet. Du kan finde en liste over nogle af de sprogkurser, du kan komme på, på Eurostudy. Her er kurser i over 30 forskellige storbyer som London, Cannes, Dublin, Vancouver, Sevilla, New York, Berlin og mange mange flere.

Kurserne er opdelt i forskellige aldersgrupper. Du kommer altså på hold med jævnaldrende med samme interesser som dig selv. Derfor kommer der hurtigt et stærkt socialt sammenhold, og du kommer til at have det sjovt med en helt gruppe unge på din egen alder i en fantastisk storby.

Ved at tage på sprogskole får du altså mange fordele på én gang. Du møder unge på din egen alder, du får udvidet dit netværk, du oplever steder i Verden, og samtidig lærer du en masse, du kan bruge i fremtiden. Der er altså mange gode grunde til at tage afsted. Du kan læse mere om sprogskolerne på Eurostudy.dk