Mit badeværelse er blevet invaderet af…

Eksempel på badeværelse, der er ramt af skimmelsvamp

… Skimmelsvamp! Det er helt vildt klamt, men jeg er ved at finde ud af hvad jeg skal gøre for at komme af med det. Jeg har fundet den her side på nettet, der hedder www.fjern-fugt.dk, som jeg har kontaktet, og så håber jeg at de kan hjælpe mig med at komme af med mine problemer. Udover at kontakte dem, har jeg fundet frem til nogle gode råd omkring, hvordan man undgår at få problemer med fugt, som jo er det der fører til skimmelsvamp.

Jeg har da hørt at det ikke er optimalt, at der ikke er noget vindue på mit badeværelse, men jeg havde alligevel ikke regnet med, at der ville komme skimmelsvamp på væggene, bare fordi jeg godt kan lide, at stå inde under den varme bruser lidt længere end det egentlig er nødvendigt. Men hvis fjern-fugt.dk kan hjælpe mig af med fugten, så vil jeg da gøre mit til, at det ikke kommer igen lige med det samme. Her følger de råd, som jeg har tænkt mig at prøve at følge:

1. Undgå lange bade

Som sagt kan jeg godt lide mine lange bade, men jeg vil virkelig forsøge at skrue ned for dem i fremtiden, og det bør i også gøre. Der kommer så meget damp ud af det, så jo kortere bade jo bedre vil det være. Det er selvfølgelig nemmere at leve med lange bade, hvis man har vinduer på badeværelset, så man bare kan lufte ordentligt ud, når man er færdig med at bade. For os andre kan det hjælpe med god ventilation (min er åbenbart ikke god nok).

2. Tøjtørring andre steder

Tørring af tøj skal man helst undgå at gøre inderfor, men hvis man gør det, skal man også her sørge for at lufte godt ud. Det er sjældent at badeværelset er stort nok til, at man tørrer tøj derude, men fugt kan også komme andre steder end badeværelset, så det gælder om at passe på.

3. Brug en affugter

Man kan købe en affugter, som man kan sætte i et rum, hvor man har meget fugt. Igen er badeværelset nok for lille, men det kan være at man kan have en affugter stående tæt på badeværelset, for eksempel så man kan sætte den ind i badeværelset, eller lige foran mens man bader. Gør man dette, samtidig med at man sørger for god ventilation, er der større chance for at man undgår at få problemer med fugt.

Et godt råd fra mig her til sidst er, at hvis man ikke har vinduer på badeværelset, så skal man virkelig passe på med hvor lang tid man bader af gangen!