Inspiration til rygestop

Skilt der viser rygning forbudt, som symbol for at stoppe med rygning

Jeg tilhører en stor del af befolkningen, som har en ting til fælles: Vi ryger! En fjerdedel af den danske befolkning ryger, og jeg er en af dem. Jeg har gennem længere tid ønsket at stoppe med at ryge, men samtidig er der også en del af mig, der fortsat gerne vil ryge. Den primære årsag til at jeg gerne vil stoppe er, at jeg ikke kan komme udenom at det er sundhedsskadeligt at ryge, og jeg ønsker ikke at skære nogle år af mit liv for at blive ved.

Nu skal det være!

Jeg har fået et gavekort til graafland.dk til rygestop af mine forældre, så nu skal det altså være. Min motivation er ret høj, jeg ved at mine forældre har givet over 1.000 kroner for det, så det er ikke bare noget jeg gør for sjov. Udover at det er sundhedsskadeligt, så koster det altså også nogle kroner, som jeg da godt kan bruge andre steder. Selvom jeg håber at stoppe med at ryge, så kommer jeg alligevel til at savne rygepauserne med kollegaerne, og min hyggelige rygestunder med min farmor. For cigaretterne skaber bare en slags sammenhold, som ikke lige kan erstattes af noget andet. Man ser jo aldrig nogen gå ned og tage en slikpause. Cigaretten har også været fantastisk til at skabe kontakt til nye mennesker, jeg skal da være ærlig og erkende at jeg mere end én gang, er kommet til at smide min lighter væk, for at kunne gå hen til en flot fyr og bede om ild. Det er altså en isbryder, som har skabt en del kontakter efterhånden.

Her er grundene til at stoppe med at ryge

Jeg har lavet en del research, som en del af min argumentation om jeg skal stoppe med at ryge. Så hvis du også er på vippen i forhold til, om du skal stoppe med at ryge, så kan det være at disse argumenter, er dem der overtaler dig:

  • Omkring 14.000 danskere dør hvert år af rygning. Det er altså omkring 40 danskere, der forlader verden fordi de ikke har kunnet lade cigaretterne ligge.
  • Der er mindst 40 forskellige giftige stoffer i en cigaret, som er kræftfremkaldende. Så er det altså bedst at lade vær!
  • Den uhelbredelige lungesygdom KOL, som kaldes for rygerlunger, rammer primært rygere. Faktisk kan 85 % af alle tilfælde af KOL tilskrives rygning.
  • 40 % af de danskere der dør af en blodprop i hjertet, ville være i live, hvis det ikke var fordi de havde været rygere.

Er du overbevist om at det er bedst at stoppe nu? Jeg er, min motivation har aldrig været højere, og jeg håber virkelig at rygestopsessionen kan være det, der endeligt afgør det for mig.