Et godt gulv mod en skidt vandskade – har hørt at jeg skal sikre mig mod vandskade.

Gulv

Har du ikke tænkt tanken før – så er det nok en god idé at tænke på det snarest. Hvilket gulv egner sig bedst til at håndtere vandskader? I takt med at Danmark oplever flere store regnskyl og skybrud opstår der automatisk flere vandskader. I den anledning vil vi komme med en guide til at komme regnen lidt i forkøbet i forhold til gulve.

Trægulv

Trægulve har ikke godt af fugt, for træplankerne opsuger hvad end væske der er i nærheden. Når træplankerne opsuger væsken får det dem til at udvide sig. Man skal jo tænke på, at træ er levende materiale.

Fugtskader på trægulve kan blive så slemme, at træplankerne udvider sig så meget at plankerne skubber til væggene, som i værste tilfælde bliver ødelagt. Meget almindeligt får man et knirkende gulv af fugt på trægulve.

Et knirkende gulv skyldes ofte, at gulvet har arbejde sig op fra underlaget og ligger løst. Så når du går på et knirkende trægulv, betyder det som regel at brædderne ligger og gnider sig op ad hinanden.

Lamelgulv

Har du lamelgulv, skal du også passe ekstra godt på det. Lamelgulvets slidlag er ikke så tykt, så der opstår hurtigt revner eller huller hvis noget bliver tabt på det. Hvis slidlaget er slidt helt ned, kan vand trænge ned i de lag der ligger under – og så er det ikke sjovt.

Det giver ofte samme konsekvenser som trægulvet, for under lamelgulv er der ofte mdf- eller spånplader som er materialer der helst skal undgå vand. Generelt set er væske og gulve ikke en god kombi.

Linoleumsgulv

Linoleumsgulv er et stærkt gulv som består af naturlige materialer. Det værste der kan ske med et sådant gulv er, at det bliver vasket og vedligeholdt med de forkerte remedier. Bruger man de forkerte midler ødelægger man overfladen på gulvet, som kan give store konsekvenser.

Ødelægger man overfladen bliver gulvet ikke smudsafvisende, også bliver det som regel et mindre kønt syn, som et linoleumsgulv ellers normalt er. Du skal derfor bruge de rigtige remedier som leverandøren angiver.

Vigtigheden i undergulv

Man tænker sikkert ikke meget over det, men undergulvet har faktisk meget at sige, når det kommer til vandskader og isolering. Undergulvet giver en ekstra belægning – sjovt nok under gulvet, som navnet også siger, men med et ekstra lag giver det gulvet en bedre isolationsevne.

Du kan have et nok så stærkt linoleumsgulv eller massivt trægulv. Væske er bare den værste modstander til gulve. Gør derfor dig selv en tjeneste og investér i et godt undergulv – og få specialister i undergulve til at ordne arbejdet.