Du skal indlevere dine kaffekapsler!

Kaffekapsler skal genanvendes

Den populære kaffekapsel er kommet for at blive. Den lille aluminiumsbøtte har vundet mange danske hjerter, men den slider også hårdt på miljøet – løsningen er simpel, kapslerne skal genanvendes.

Vi elsker kaffe!

Danmark er en kaffedrikkende nation, og på verdensplan ligger vi på 4. pladsen for indtagelse af kaffe pr. indbygger på årsplan og i 2013 blev der solgt kaffe for over 2,5 mia. kr. (Kilde: Euromonitor). Den klassiske, billige, filterkaffe dominerer stadig antallet af kaffekopper i de danske hjem, men nye tendenser giver os danskere blod på tanden for at drikke bedre og mere bekvemmelig kaffe. Det er her kaffekapslen kommer på bordet. Den hurtige og lette måde at brygge en god kop kaffe, ved hjælp af engangskapsler, hitter i de danske hjem.

Kaffekapslens mørke side

Men, de små “kaffemirakler” er lavet af aluminium, hvilket er en meget bekostelig proces for miljøet og pengepungen, grundet aluminium er yderst besværligt at fremstille, da det kræver meget tid og energi. Man kan jo så spørge sig selv, hvorfor ikke anvende et mere miljøvenligt og billigere materiale? Dette skyldes at aluminiumskapslen er den bedste måde at bevare kaffens aroma over længere tid, forklarer landechefen i Nespresso, Niels Bille, da Politiken spurgte ind til sagen.

Tilbage i maj 2014 blev det så, endelig, muliggjort for danske virksomheder selv at indsamle genbrugeligt affald fra deres produkter. Landechefen Niels Bille sagde yderligere til Politiken, at de længe har haft en indsamlingsordning klar, der vil gøre det muligt for forbrugeren at indlevere sine brugte kapsler i deres 2 showrooms i henholdsvis Aarhus og København, samt hos diverse forhandlere der sælger Nespresso-maskiner.

Dine brugte kapsler er SUPER miljøvenlige

Du skal indlevere dine kaffekapsler! Aluminium som genbruges til kapsler kræver kun 5 % af den energi det koster miljøet at producere nye kapsler fra rå aluminium. Nespressos indsamlingsordning har hurtigt spredt sig til mange forhandlere, der skal gøre det lettere for os danskere at indlevere vores brugte kaffekapsler. Gør dit for at skåne miljøet, se hvor du kan indlevere dine brugte kapsler på Nespressos website ved at klikke hér.

Et andet godt alternativ er Merrilds Café Noir kaffekapselserier Espresso og Lungo. Udover at kaffen er UTZ certificeret er disse kapsler fremstillet af plastik, hvilket er væsentligt mere skånsomt overfor miljøet. Ydermere, Café Noirs kapsler kommer i en specialfremstillet indpakning som sikrer at kaffens aroma holdes intakt.