Bliv bedre til at kommunikere og undgå arbejdsløsheden.

konflikthaandtering

Ledigheden i Danmark var i juni måned 2014 på 133.900. Dette tal er uændret i forhold til maj måned, hvor der også var en ledighedsprocent på 5,1 pct. af arbejdsstyrken. Disse statistikker er uundværlige, idet tallene blandt andet kan danne grundlag for at træffe politiske beslutninger om lovændringer på arbejdsområdet. Via lovgivningen forsøger man at tage initiativer, der skal være medvirkende til at mindske arbejdsløsheden. Midt i alt det politiske kan det dog hurtigt blive glemt, at der bag tallene fra statistikkerne gemmer sig levende mennesker.

Hvordan påvirker arbejdsløshed helbredet?

Er du selv eller nogen du kender ramt af arbejdsløshed? At være arbejdsløs, når man egentlig gerne vil være ude på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet, er yderst demotiverende. Arbejdsløshed kan påvirke helbredet og har alvorlige fysiske samt psykiske følgevirkninger. Der kan opstå stress symptomer som søvnbesvær og hjertebanken. I værste fald kan denne stress lede til modløshed, som er et symptom for depression. En depression kan være utrolig svær at komme ud af igen, så derfor er det bedst at forsøge at ændre situationen inden det kommer dertil.

Har du kommunikation som kompetence?

Personlig kompetenceudvikling er vigtigt og at være ajour med sit faglige felt er et minimumskrav, men hvad nu hvis det er svært at få kommunikeret det klart videre. Har du dine kommunikative evner på plads, så du kan formidle dine kompetencer videre både på skrift i jobansøgningen og derefter mundtligt til jobsamtalen?

Når du sidder til jobsamtalen, skal du sælge dig selv bedst muligt. Der er som regel en del andre kandidater til jobbet, da konkurrencen om de ledige stillinger er stor. Det er derfor essentielt at din præsentationsteknik er overbevisende.

Du kommer så måske igennem nåleøjet og får tilbudt stillingen, men her stopper vigtigheden af gode kommunikative evner ikke. Der skal forhandles løn med chefen, du skal være social med dine kollegaer og der skal håndteres konflikter.

Kommunikation er en vigtig kompetence inden jobsamtalen, til selve jobsamtalen og når du er blevet ansat. Hvis du ikke føler dine kommunikative kompetencer er helt veludviklede, kan du vælge at tage kurser inden for klar kommunikation, konflikthåndtering og præsentationsteknik. Du vil på sådanne kurser få kendskab til anerkendte værktøjer og metoder, der kan hjælpe dig ud af arbejdsløsheden og ind på arbejdsmarkedet.

Du kan læse mere om kompetenceudvikling og kurser i blandt andet kommunikation her: segment.dk

Kilde: www.dst.dk
Kilde: www.politken.dk