Åh åh – min bil må ikke ruste!

bil

For et år siden købte jeg en bil – Jeg var bare blevet så træt af at skulle tage bussen og at mine forældre skulle køre mig. Jeg synes det er så fedt ikke at være afhængig af andre, når man gerne vil ud og shoppe eller besøge veninderne. Derfor købte jeg en bil, som jeg har kørt rundt i et helt år nu. Nu er jeg dog kommet i tanke om at den kan ruste – og jeg har slet ikke fået lavet en rustbehandling af bilen. Derfor søgte jeg efter et sted der kunne klare det, hvor jeg faldt over Fyns Undervognscenter.

Jeg har selvfølgelig ingen forstand på biler… OVERHOVEDET! Så ved egentlig ikke hvordan man får lavet rust på sin bil, eller hvordan man forhindre at ens bil ruster. Dog siger alle at der er mange fordel ved at både få rustbehandlet og rustbeskyttet sin bil.

Fordele ved at få rustbehandlet og -beskyttet sin bil

Jeg er ikke en pige der vil gå rundt og være uvidende – derfor har jeg læst mere om emnet, så jeg kunne blive klogere på rustbehandling og rustbeskyttelse. Jeg er kommet frem til, at der er rigtig mange fordele ved begge dele – og jeg vil gerne dele min viden med jer. Så her er 4 fordele ved at få både beskyttet sin bil mod rust, samt rustbehandlet den:

  • Hvordan kommer der rust -Først og fremmest ville jeg viden hvordan rusten opstår. I Danmark har vi et meget fugtigt klima, og derfor kommer der ofte vand i bilen. Når det så er fugtigt i en længere periode, kan den ilt der er i vandet påvirke jernet i bilen. Lidt ligesom i fysisk, så opstår der en kemisk reaktion mellem ilten og jernen, hvilket fører til rust.
  • Længere holdbarhed på bilen – Hvis man får lavet en rustbehandling på sin bil, er der en tendens til at den kan leve langt længere, end hvis jeg ikke fik den rustbehandlet. Og det vil jeg gerne have, for så kan jeg køre i den i lang tid!
  • Minimere støjen – Kender i det, når man må skrue helt op for radion, fordi bilen larmer? Dette kan man undgå ved at få lavet en rustbehandling. Denne behandling går nemlig ind og isolerer de irriterende lyde som både småsten og dækkene sender ind i bilen.
  • Spar penge - Grunden til at jeg i første omgang købte bilen var blandt andet fordi jeg ville ud og shoppe – det kan jeg bare ikke hvis jeg skal bruge alle mine penge på bilen. Men hvis man får lavet en god rustbeskyttelse bliver bilen ikke rusten, og dermed undgår man at bilen går yderligere i stykker. Derfor sparer man faktisk penge på at få lavet en rustbeskyttelse.